XLIII Llotja de l’Automòbil i la Moto Antiga a Sils

Organitza                                          Col·lecció d´Automòbils Salvador Claret

Dates                                                   4 i 5 de juny de 2022

Lloc on es va celebrar                      Aparcament de l’Estació de ferrocarril de Sils

Nombre de visitants                        12.500

Nombre d’expositors                      165

Mts. lineals d’exposició                   1.150 mts.

Temps                                                El dissabte va clarejar ennuvolat i va ser tot un presagi del que seria el primer dia caloros d’aquest any.

Diumenge amb molt de sol i moltíssima calor.

De nou vam emplaçar expositors i visitants a l’antic espai històric de la Llotja de Sils, l’aparcament de l’Estació de Ferrocarril del poble selvatà. Un espai on els visitants, dieun,  es troben més a gust, alguns comenten que es més humà, altres per la seva proximitat al centre del poble, per la facilitat de trobar els expositors o per les zones d’arbres i pícnic que es troben en aquest obert espai al centre de la localitat, molt proper de l´Església del poble i al costat de la zona de la reserva natural dels Estanys de Sils.

Les nombroses sol·licituds de registre rebudes d’expositors per exposar a la Llotja, ens donaven una àmplia idea del perfil que tindríem en l’edició d’aquest any, ja que pràcticament, vam penjar el cartell de «ple» a mitjans de maig i ens va saber greu haver de dir que no a molts expositors.

En aquesta ocasió, i ja de manera definitiva, tots els registres de participació a la Llotja es van fer informàticament per mitjà de la nostra pàgina web www.casc.cat, un sistema ràpid de registre i que permet una millor i més ràpida comunicació amb l’expositor.

A primeres hores del dissabte ens vam adonar que els visitants que vam comptabilitzar manualment per temes de covid,  9243 entre les dues jornades del 2021, es quedarien molt curts, davant d’una assistència estimada per l’organització  d’uns 11.500 visitants. Des de la CASC, moltes gràcies a tots.

En aquesta edició sí que hi va tenir Barret de palla amb una banda blanca anunciant amb les lletres vermelles XLIII Llotja de Sils.

Com era d’esperar, els principals expositors espanyols van assistir a la Llotja com en anteriors edicions abans de la Covid, per tant vam poder saludar de nou «vells» amics que des del 2019, no havíem vist. Entre la participació internacional ens trobem molts expositors nous i uns productes que per ara no havíem tingut ocasió d’oferir als nostres visitants.

Sens dubte la participació internacional més nodrida va ser la francesa amb més de 25 expositors a qui hauríem d’afegir als italians i anglesos.

De nou els serveis de Bar en aquesta ocasió gestionats per l’entitat cultural esportiva «Atlètic Silenc» van atendre perfectament els nostres visitants, els quals a mes van disposar d’amplis espais de descans.

I que hi vam poder veure… Dons coses magnifiques! Que abastaven des de Norton a Bultaco passant per Velosolex. Moltes motocicletes de prestigi sense restaurar o restaurades i moltes van anar canviant de propietari a mesura que passaven les hores.
Un altre detall que va donar protagonisme a Sils, és l’especialització de l’expositor, per primer cop ens trobem amb expositors super especialitzats en una marca o temes d’automòbilia o de col·lecció.

Tot i que els automòbils no estan gaire representats a Sils, en tractar-se d’una fira de només 18 hores, sí que vam poder veure a la venda exemplars de gran prestigi com un Opel Manta 400 Gr. B, francesos de la dècada dels 30, anglesos descapotables o un simpatic Biscuter Pegasin que es va vendre a les poques hores.

Com us dèiem la professionalitat cada cop més està focalitzada. Els venedors de llibres, els d’automòbilia, maquetes i vehicles a escala, publicitat, eines antigues o maquinària industrial estan donant un producte d’alt nivell internacional, cosa que afavoreix el col·leccionisme.

De nou les xarxes socials han estat presents a la Llotja i han estat nombrosos els reportatges i fotografies que aquests dies han estat publicades sobre aquest esdeveniment, que esperem puguem repetir el juny de 2023.

Acabem amb les mateixes paraules que el 2021… En finalitzar la Llotja i a mesura que sortien els visitants els seus comentaris eren molt favorables sobre aquest emplaçament, el 2022 ens ha consolidat el camí a seguir…

Ens veiem a Sils el 3 i 4 de juny de 2023