Qr Hispano Suiza T49 19252022-05-12T13:34:58+02:00

Hispano Suiza T49 1925

«La Hispano Suiza Fábrica de Automóviles, S.A.», fou fundada a Barcelona l’any 1904, per Damià Mateu i un grup d’accionistes. El seu director Tècnic va ser Marc Birkigt d’origen suís i que estava instal·lat a Barcelona des de feia uns anys.
Els primers Hispano, van ser els models 14 HP i el 20 HP, que van ser construïts a partir de 1904. El 1906, la Hispano ja va presentar els seus automòbils al Saló de París, màxim exponent mundial de l’automobilisme. El 1908, la Hispano estava en plena expansió, va traslladar la seva fàbrica al barri de la Sagrera a Barcelona i va començar a preveure la instal·lació d’una sucursal a París, cosa que va ser un fet el 1910.
Entre els automòbils més significatius es troben els models Alfonso XIII, considerat el primer esportiu fabricat en petites sèries, i els models de sis cilindres amb els quals la marca va assolir un prestigi mundial.
Un cop acabada la Guerra Civil Espanyola, la Hispano Suiza va continuar molt lentament la seva fabricació. La direcció de la fàbrica, va començar, als anys quaranta, uns contactes amb el Govern Espanyol, que van acabar amb la compra per part de l’I.N.I. de les instal·lacions que la Hispano Suiza tenia a la Sagrera, començant així el funcionament d’una nova empresa, Enasa, que serà la responsable de la fabricació dels vehicles Pegaso.