Qr Detroit model D tipus R de 19102022-05-11T12:40:31+02:00

Detroit modelo D tipo R de 1910

La ciutat de Detroit (USA), considerada la ciutat dels automòbils, van ser també escenari de la comercialització de gran quantitat d’automòbils elèctrics sobretot en època anterior a la Primera G.M.

Henry Ford i Thomas Edison, també van veure en els vehicles elèctrics una possibilitat de negoci donat el bon futur de l’automoció. Fins i tot van crear la Detroit Electric Car el 1907, que va començar a fabricar i utilitzar bateries de níquel ferro sota els dissenys de Thomas Edison, les quals permetien als seus Detroit arribar als 130 quilòmetres d’autonomia amb velocitats raonables, no més de 25 km/h.

Els cotxes elèctrics eren els favorits de les classes benestants de grans ciutats i adreçats sobretot a la clientela femenina, ja que en la seva publicitat es feia esment que no s’havien d’engegar per mitjà de cap manovella, que eren molt més nets i menys sorollosos que els de benzina i que els acabats eren luxosos. Els Detroit es venien acompanyats d’un carregador de bateries de considerables dimensions.